Louis Filcer


Luis Filcer is geboren in 1927 in Zhitomir, Oekraïne. Om de pogroms te ontvluchten verliet zijn familie toen hij zes maanden was Rusland om zich in Mexico te vestigen.

Hij begon zijn schilderstudie aan de belangrijkste kunstacademie in Mexico, de Academia de San Carlos, toen hij 17 jaar oud was, en studeerde later op de privéschool van de bekende leraar José Bandasano. In 1949 won hij bij zijn eerste deelname aan een wedstrijd voor Mexicaanse schilderkunst de zilveren medaille, om daarna in 1950 en 1953 tweemaal een gouden medaille te behalen. Hij vertegenwoordigde Mexico in drie biënales, in Chili, Japan, en Engeland. Het is ook in deze periode dat hij een Mexicaanse studiebeurs ontvangt om in Frankrijk, Italië en Nederland gedurende twee jaren aan verschillende kunstacademies te werken. Hij neemt ook deel aan een van de belangrijkste groepsexposities, georganiseerd door het museumpaleis voor schone kunsten " Meesterwerken van de Mexicaanse Kunst", welke 15 jaar lang over de wereld reist.

Filcer blijft naar Europa reizen en vestigde zich voor een periode van twintig jaar in Nederland, hij bleef echter steeds terug keren naar Mexico en vele andere landen om zijn vele tentoonstellingen te houden.

*

Meerdere werken in stock