Jean Luc Juhel


Jean-Luc Juhel behoort tot de beweging Figuration Libre. Franse schilder, werd geboren in 1953 in Parijs. De werken van Jean-Luc Juhel is een humoristische beschrijving van de huidige wereld bediend door vrolijke en speelse karakters.
Hij begon zijn talenten als grafisch ontwerper in de reclame en zijn eerste werken beïnvloed door Pop Art, Rock en Underground Comics. Hij nam deel aan talrijke tentoonstellingen van jonge kunstenaars, zoals: Figuration Critique, Vitry, Montrouge, Grande en Jeugd van Tegenwoordig. Met de bijeenkomst in 1980 door Judith Miller, de dochter van de beroemde psychoanalyticus Jacques Lacan, die van plan is om zijn tekeningen te publiceren in zijn dagboek 'De Ezel', begint zijn carrière als cartoonist..
Zijn werk is te vinden in diverse kranten zoals The World Music, World Education, De Literary Review Cafe, de diplomatieke wereld, Expansion, Science et Vie Junior. Hij richtte samen met zijn vrouw een kunsttijdschrift "Collage", met als thema's kunst, muziek, dans, poëzie en psychoanalyse.

*

Meerdere werken in stock